Що таке токенізація

10/02/2021

Токенізація - це підключення вашої компанії до технології блокчейну та випуск власних токенів компанії, які мають подібний принцип, як акції.

Завдяки підключенню до блокчейну ви можете поступово автоматизувати всі процеси у своєму бізнесі. У той же час у вас є актуальні дані про ваші витрати, на які ви можете швидко зреагувати і тим самим значно заощадити. Після автоматизації всього бізнесу та підключення до блокчейну ваша компанія стане прозорою та добре організованою для потенційних інвесторів, які люблять купувати ваші токени.

Токенізація - це процес захисту конфіденційних даних шляхом заміни алгоритмічно сформованого числа, що називається маркером. Токенізація часто використовується для запобігання шахрайству з кредитними картками. Ці токени можуть передавати через Інтернет або різні бездротові мережі, необхідні для обробки платежів, не відкриваючи фактичних банківських реквізитів. Фактична кількість банківських рахунків зберігається на надійному зберіганні.

Токенізація - це метод, який перетворює права на актив в цифровий маркер.
Припустимо, є будинок за 200 000 євро. Токенізація може перетворити цю квартиру на 200 000 жетонів (кількість абсолютно довільна, тож може становити 2 мільйони жетонів). Таким чином, кожен маркер представляє 0,0005% базового активу. Нарешті, ми видаємо токен на платформі, яка підтримує смарт-контракти, такі як Ethereum, щоб токени могли вільно купувати та продавати на різних біржах.

Купуючи один токен, ви фактично купуєте 0,0005% власності. Ви купуєте 100 000 жетонів і володієте 50% своїх активів. Ви купуєте всі 200 000 жетонів і є 100% власником активу. Очевидно, ви не стаєте законним власником майна. Однак, оскільки Blockchain - це загальнодоступна книга, яка є незмінною, вона гарантує, що як тільки ви придбаєте жетони, ніхто не зможе "стерти" ваше майно, навіть якщо воно не зареєстроване в земельній книзі. Повинно бути зрозуміло, чому Blockchain дозволяє такий тип послуг.

Токенізація інших активів працює подібним чином. Якщо є зображення Пікассо вартістю 50 мільйонів євро, його також можна токенізувати. Те саме стосується золота та діамантів та інших рухомих та нерухомих цінностей.